Meestal bent u wel goed bezig en weet u precies wat u moet doen. Maar dan ineens gebeuren de dingen die persoonlijke omstandigheden of zelfs een compleet land helemaal op zijn kop kunnen zetten. Zoals nu de uitbraak van de Coronapandemie waar wereldwijd nu miljoenen mensen de gevolgen van ondervinden. Uiteraard zorgt dit voor heel wat problemen voor iedereen,  en zeker ook voor ondernemers.

Dat het virus niet alleen zorgt voor heel veel lichamelijk leed, maar ook de economie hard raakt is inmiddels een bekend feit. Gelukkig dat de Nederlandse overheid maatregelen neemt om noodlijdende bedrijven te ondersteunen. Ook Wijma Juridisch Advies wil zijn bijdrage leveren door bedrijven van advies te dienen over vragen als:

 

  • Waar moet ik allemaal aan denken bij het laten thuiswerken van personeel?
  • Kan ik de cursus van mijn personeel kosteloos afzeggen?
  • Kan ik mijn onderaannemer zomaar afzeggen nu er geen werk meer is?
  • Mijn personeel weigert naar het werk te komen, kan ik ze dwingen?

 

Algemene voorwaarden: nu noodzakelijker dan ooit!

 

Veel ondernemers zien dat hun klanten hun opdracht annuleren vanwege de Coronacrisis of kunnen zelf hun opdracht niet meer uitvoeren. Omdat men de deur niet meer uit kan en persoonlijk contact voor de uitvoering toch echt nodig is. Veel kan online gedaan worden tegenwoordig, maar niet alles uiteraard.

Kan men dan toch nog een rekening sturen of kan de klant schadevergoeding eisen?

De huidige crisis kan een goede reden zijn om een beroep te doen op overmacht, maar dan is het wel van belang dat in de overeenkomst of de algemene voorwaarden een beroep op overmacht mogelijk is gemaakt en goed is omschreven wat daar dan allemaal onder valt

Het is dus in deze omstandigheden nog belangrijker dan anders om goede contracten en goede algemene voorwaarden te hebben. En om te kijken of de algemene voorwaarden die al gebruikt worden wel toereikend zijn.

Wijma Juridisch Advies kijkt uw voorwaarden graag gratis na en kan ze eventueel aanpassen tegen een extra gunstig tarief. Ook het nieuw opstellen van voorwaarden en/of contracten is natuurlijk mogelijk.

Ook voor particulieren

Ook gewone consumenten zijn welkom op het digitale en telefonische spreekuur. Vragen rondom de Coronacrisis, maar ook andere vragen zijn welkom.

Eerste gesprek gratis

Het eerste gesprek is gratis en verplicht tot niets. Is er meer tijd nodig of moet er echt actie worden ondernomen, dan wordt duidelijk met u besproken wat er gebeuren moet en met welke kosten rekening moet worden gehouden.

Mail uw vraag of afspraak

Bij u langskomen of zelf klanten ontvangen op kantoor is nu uiteraard niet mogelijk. Gelukkig hebben we telefoon en internet. Het telefonisch spreekuur is iedere werkdag van 9:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur. Mailen kan natuurlijk dag en nacht naar info@wijma-advies.n. U krijgt binnen 48 uur antwoord.

Stel uw vraag, dan ga ik op zoek naar uw recht!

Wijma Juridisch Advies:    Tel 0511-452535 of 06-317 952 03  of mail info@wijma-advies.nl