AVG / GDPR

Zoals u vast wel weet, is op 25 mei 2018 de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. Iedere organisatie die gegevens  verwerkt waarmee de identiteit van natuurlijke personen achterhaald kan worden moet maatregelen nemen die de privacy waarborgen. En veel ondernemers zijn ook aan de slag gegaan. Op heel wat websites prijken privacy-statements in allerlei soorten en maten. Maar wat veel mensen niet weten dat dit maar een topje van de AVG-ijsberg is. Om volledig aan de regelgeving te voldoen moeten maar liefst 13 hoofddoelen worden gehaald, waarbij 56 taken horen die bijna allemaal wettelijk verplicht zijn.

De AVG biedt voordeel!
'Veel te veel werk' hoor ik u denken en dat is heel begrijpelijk. Maar toch kan als hier wat tijd in wordt gestoken uw bedrijf alleen maar beter worden! Vier voordelen zijn zo te noemen:
  1. De AVG zorgt voor vertrouwen: met een goed privacy-beleid zullen klanten sneller u uw gegevens toevertrouwen;
  2. De AVG zorgt voor betere producten: wanneer klanten u vertrouwen en u hun gegevens mag gebruiken kunt u aan de hand daarvan uw diensten verbeteren en nog aantrekkelijker voor uw klanten worden;
  3. De AVG zorgt voor een betere organisatie: wie met de AVG serieus aan de slag gaat wordt wel gedwongen zijn eigen bedrijf onder de loep te nemen, Vaak ontdekt u daarbij dingen die anders of beter in uw organisatie kunnen, waardoor u efficiënter en winstgevender kunt werken;
  4. De AVG voorkomt of beperkt financiële schade. Als u alles op orde heeft voorkomt u hoge boetes of zal de Toezichthouder deze sneller matigen. Maar als datalekken worden voorkomen of snel worden opgelost voorkomt u ook dat klanten bij u weglopen of dat zij u voor schade aansprakelijk stellen. En de verzekeraar keert zulke schade steeds minder vaak uit als u niet aan de AVG voldoet
Kortom: verander de AVG van een last in een klantentrekker!

ZELF AL BEZIG GEWEEST MET DE AVG?

Heeft u zelf al stappen gezet om AVG-proof te worden? Maar bent u niet zeker of alles ook echt nu op orde is? Ik kom graag eens kosteloos en vrijblijvend langs om het een en ander te bekijken en om u vertellen wat er eventueel anders of beter kan/moet.

HULP NODIG OM UW BEDRIJF NOG BETER TE MAKEN (en rustiger te slapen)?

Om de AVG (helemaal) in uw onderneming in te passen heeft Wijma Juridisch Advies een AVG Dienstenpakket ontwikkeld waarmee ook uw bedrijf AVG-proof kan worden.
Wat wordt er dan allemaal gedaan:
- Inventariseren welke gegevens u verwerkt en op welke manier:
- Vastleggen van het gegevensbeschermingsbeleid;
- Opstellen of aanpassen van een privacy statement;
- Het opzetten van een verwerkingsregister (vrijwel altijd wettelijk verplicht);
- Het  opstellen van een datalekprotocol;
- Het eventueel opstellen van een verwerkersovereenkomst (wanneer u b.v. gebruik maakt van een extern administratiekantoor)

Aanvullende diensten zijn mogelijk tegen een meerprijs zoals een overeenkomst tussen verwerkingsverantwoordelijken onderling, reglement voor cameratoezicht en verdere algemene advisering en begeleiding, waarbij in overleg met u wordt gekeken naar wat er in uw organisatie nodig is.