Over mij

Mijn naam is Gerhardt Wijma en ik draai al meer dan 20  jaren in het juridische wereldje mee. Na de MEAO en de HEAO (MER) heb ik de studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. Na een jaar bij een juridisch advieskantoor gewerkt te hebben, ben ik overgestapt naar de advocatuur, heb de beroepsopleiding gevolgd en mijn stage afgerond. Vervolgens ben ik gaan werken bij een rechtsbijstandsverzekeraar in het noorden des lands en ben hier ook enige tijd als bedrijfsjurist werkzaam geweest.

In al die jaren heb ik grote ervaring in het procederen gekregen, zowel bij de kantonrechter als de rechtbank en het gerechtshof en ken ik de juridische voetangels en klemmen dan ook door en door. Zowel particulieren als ondernemers in het MKB heb ik  vaak met raad en daad bijgestaan. Door mijn brede opleiding en de algemene praktijk die ik gevoerd heb, ben ik een echte allrounder die op tal van verschillende juridische vraagstukken snel een antwoord weet te vinden. Na jaren in loondienst te zijn geweest vond ik in 2013 de tijd gekomen om zelfstandig verder te gaan en zo op mijn eigen wijze de mensen van dienst te kunnen zijn.

Wijma Juridisch Advies is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA). Deze vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en stelt onder meer als voorwaarde dat men jaarlijks door middel van cursussen de juridische kennis op peil houdt.

De visie

Ik ben een geboren en getogen Fries en dat wil ik dan ook uitdragen. Dus geen koude drukte en gewichtigdoenerij, maar gewoon zeggen waar het op staat. En uiteraard met de bekende noordelijke koppigheid op zoek gaan naar het recht van zijn klanten. En dus net zo lang wroeten tot er een helder en duidelijk antwoord is gevonden op de vragen waar de mensen mee komen.

Hoewel ik veel ervaring heb met procederen zie ik dit vooral als laatste middel. Samen tot een oplossing komen levert in de praktijk toch vaak meer op en kost veel minder tijd en geld dan een procedure. Maar als het nodig is, dan wordt ook alles uit de kast gehaald om de wederpartij het nakijken te geven. De klant duidelijk en snel helderheid verschaffen en met gedrevenheid zijn belangen behartigen zijn belangrijke zaken voor Wijma Juridisch Advies. Maar net zo belangrijk is het wederzijds respect en de gedachte dat achter elk juridisch probleem altijd een mens verscholen zit.