Rechtsgebieden

Wijma Juridisch Advies voert een algemene praktijk, maar richt zich met name op arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht, consumentenrecht, ondernemingsrecht, ICT recht en contractenrecht. Kijkt u voor een verdere opsomming op rechtsgebieden voor particulieren of rechtsgebieden voor ondernemers.

Juridisch abonnement
U zult niet iedere week juridisch advies nodig hebben en dat is maar goed ook. Begrijpelijk is dan ook dat u geen vaste jurist in dienst heeft. Het kan echter al te vaak voorkomen dat u toch zekerheid wilt of hulp nodig hebt, bijvoorbeeld door dat ene contract te laten controleren of die ene afnemer onder druk te laten zetten om facturen te betalen. Het juridische abonnement kan dan een oplossing zijn. Voor een vast bedrag per jaar ontvangt u de juridische hulp waar u behoefte aan heeft. Het zakelijke abonnement omvat het volgende:

  • Onbeperkt advies via telefoon of e-mail;
  • Korting op het uurtarief;
  • Jaarlijkse controle algemene voorwaarden/contracten;
  • Eens per (half)jaar bedrijfsbezoek;
  • Geen eigen risico;
  • Geen polisvoorwaarden;
  • Eén jaar vast, daarna per maand opzegbaar.

Inloopspreekuur
Heeft u liever een persoonlijk gesprek dan contact via mail of telefoon? U bent van harte welkom op het gratis spreekuur op dinsdag- of vrijdagmiddag van 15:00 uur tot 17:30 uur in het Bedrijvencentrum in Kollum (Voorstraat 14). Het is wel raadzaam om via het contactformulier of per telefoon even aan te geven dat u komt, maar spontaan binnenlopen mag natuurlijk ook. Komt  een ander moment of zelfs s’ avonds u beter uit? Geef dat dan in ieder geval even door, dan wordt contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Algemene voorwaarden
Een goed contract is van belang, maar evengoed algemene voorwaarden, omdat u niet alles steeds weer in een aparte overeenkomst kunt en wilt opschrijven, maar toch zeker van uw zaak wil zijn. Nu zijn er overal op het internet wel (voorbeeld)contracten te vinden. En het is heel verleidelijk die dan maar over te nemen om zo goedkoop uit te zijn. Tenminste, dat denkt u. Maar let op! Vaak staan in die voorbeelden dingen die niet op uw situatie van toepassing zijn of zelfs nadelig zijn. Of er ontbreken juist bepalingen die net voor u van belang zijn. Algemene voorwaarden moeten precies op uw onderneming aansluiten en aan wettelijke eisen voldoen, willen ze echt effectief zijn. Bovendien maakt u, wanneer u zonder meer de algemene voorwaarden overneemt die iemand anders al toepast, inbreuk op diens auteursrecht. Voor een laag tarief maakt Wijma Juridisch Advies maatwerk van uw algemene voorwaarden, zodat u hier maximaal profijt uit kunt halen. En desgewenst kan van tijd tot tijd gekeken worden of uw voorwaarden nog wel up-to-date zijn.

Interim diensten
Zoekt u een jurist voor een tijdelijk juridisch project? Of het nu gaat om dienstverlening op afstand of tijdelijke werkzaamheden bij u op kantoor, ook dit punt is Wijma Juridisch Advies u graag van dienst. Neem eens vrijblijvend contact op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Starterspakket
Voor ondernemers die net beginnen of nog geen twee jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is er het zogenaamde starterspakket:

– Opstellen algemene voorwaarden of overeenkomst van opdracht (naar keuze);
– Opstellen disclaimer/privacy statement voor de eigen website;
– screening site webwinkel (exclusief aanpassingen);
– 1,5 uur oriënterend gesprek;
– 3 maand telefonisch advies;
– 15% korting op het uurtarief bij het opstellen van overige contracten, aanvullend onderzoek etc. (max. 2 jaar)

Ook losse producten zijn mogelijk tegen een speciaal tarief voor starters. Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.